La Passa 2014 (i com arribar-hi)


Com bé sabeu, el proper dissabte dia 4 d'octubre de 2014 iniciarem el curs amb la celebració de la Passa. Es tracta d'una celebració solemne i formal que simbolitza l'entrada i la sortida dels membres en les unitats. És a dir, en la mesura que els nois i noies van creixent dins l'escoltisme, passen d'una unitat a una altra i, en aquesta celebració, es materialitza el canvi o pas. Així doncs, amb el nom de “el Pas”, “la Passa” o “els Passos” es coneix la celebració d'inici del curs escolta


Enguany celebrarem la Passa a l'ermita de Sant Ou (foto sobre aquestes línies), a Tordera. És una zona del Montnegre que el nostre Agrupament visita poc sovint, per aquest motiu ens fa especial il·lusió fer descobrir nous indrets. Així doncs, ens trobarem a les 8 del matí (preguem puntualitat) a l'estació de Calella on agafarem el tren i anirem fins a Tordera i farem la resta del camí a peu. A les 3 de la tarda (15h), els pares que vulgueu venir hi sou convidats. La celebració tindrà lloc a dos quarts de 4 (15.30h). Cap a dos quarts de 5 (16.30h) anirem tornant i ens trobarem a les tres quarts de 7 (18.45h) a l'estació de Calella.

Per més informació, teniu us podeu descarregar la circular aquí.

Esperem veure-us a tots!!!

COM ARRIBAR-HI AMB COTXE?

Com que és un lloc poc conegut us volem explicar com arribar-hi. A l'ermita hi ha poc espai pels cotxes, agrairíem que intentéssiu coordinar-vos entre vosaltres per poder utilitzar el mínim de cotxes possibles. 

Per tal d'arribar a Sant Ou (també anomenat Sant Tou) cal seguir les següents indicacions que venen recolzades pel mapa del final (clicant és fa més gran). També us deixem aquest mapa de Google amb indicacions del desviament i el lloc de l'ermita.
  • Agafar la carretera de Tordera a Fogars de la Selva (BV-5122)
  • Passat el desviament que porta a la Urbanització Les Ferreres, agafar el primer desviament a mà esquerra (venint de Tordera) que és una pista forestal (en molt bon estat). A l'inici d'aquesta pista veureu que hi ha un cartell que indica que ens trobem al a zona natural de Sant Tou.
  • Al cap de pocs metres començarem a trobar fites (marques) de color groc als arbres i altres indrets. Aquestes fites porten fins a l'ermita. S'ha d'estar atent, doncs està pensat per excursionistes, no cotxes. 
  • Poc abans d'arribar a l'ermita s'ha de fer un canvi de sentit de 180º (hi ha una casa particular que sembla que talli el camí).
  • Compte amb els desviaments, que n'hi ha un parell que poden ser una mica confusos. 
  • Com funcionen les fites? Són fites clàssiques de muntanya: ratlla significa camí a seguir. Una creu vol dir camí incorrecte. Una línia amb angle o en forma d'U indica canvi d'orientació del camí (utilitzat pels desviaments). 
No us desorienteu!!!