Més de 80 escoltes visiten Calella en motiu de la Trucada 2013


El passat cap de setmana 16 i 17 de març de 2013 es va celebrar a Calella la Trucada 2013. Aquesta és la trobada de la unitat de TRUC (joves d’entre 17 i 18 anys) de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. Enguany l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella ha estat l’encarregat d’organitzar aquesta trobada anual.
Més de 80 escoltes, entre TRUC i els seus animadors, van participar a la Trucada, la seva trobada anual. TRUC és el nom del grup d’escoltes que té entre 17 i 18 anys i que significa “Tots a la Recerca d’Un Compromís”. El seu projecte es basa en descobrir la realitat de l’entorn per tal de fer un servei, un compromís per deixar el món millor de com l’hem trobat.
Així doncs, els participants a la Trucada en primer lloc van fer una descoberta i després unservei. Les descobertes es van fer a Calella a diverses entitats d’acció social i en indrets on es va conèixer la història de la Ciutat. Així doncs van poder descobrir com treballen les Filles de Sant Josep de Calella, popularment conegudes com las “hermanitas”, amb el seu projecte Nova Llavor, l’associació Bafalay, Amics Solidaris de la Casamance o el menjador social de laParròquia Sant Joan Baptista de Poble Nou de Pineda de Mar. Per altra banda van poder conèixer una part de la història de Calella amb visites al refugi antiaeri del Parc Dalmau, el Fari les Torretes de Calella.
Després de dinar vàrem anar cap a ca l’Estolt, Serra del Montnegre, per fer tot d’activitats i dinàmiques. Allà vàrem muntar un campament per passar la nit. El diumenge al matí  es van fer un total de quatre camps de treballs simultanis per rehabilitar zones concretes de la Serra del Montnegre, d’aquesta manera vàrem realitzar el servei.
Va ser un cap de setmana ple de bons moments, de descoberta i de servei, però sobretot un cap de setmana per a conèixer-se i veure que l’Escoltisme és un moviment global, que no comença i acaba a l’Agrupament del poble, sinó que és una realitat compartida per joves de tot el món.