Guanyem el 1r premi Jaume Ciurana

Ens complau anunciar-vos que la unitat de Pioners i Caravel·les del nostre Agrupament ha guanyat el 1r premi del 26è Premi Jaume Ciurana en la modalitat en la millora de l'entorn natural.

Aquest premi, que s'emmarquen dins dels Premis Civisme de la Generalitat de Catalunya, distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans “En favor de les persones” o “En la millora de l’entorn natural”. En aquesta edició s’hi han presentat 30 projectes i nosaltres hem estat escollits com a guanyadors de la categoria "En la millora de l'entorn natural". Els premis Jaume Ciurana tenen un gran reconeixement i és un dels premis més importants de civisme juvenil del nostre país.

El premi ha estat atorgat per les accions dutes a terme al Collet de Sant Andreu de l'Arboceda. Les accions esmentades sempre han estat explicades des del nostre web i les podeu trobar aquí, aquí, aquí, aquí i aquí. El projecte, anomenat "Disseny i reordenació de la placa de Sant Andreu de l’Arboceda", tractava d'explicar l'història de l'ermita, el veïnat al qual formava part (veïnat de l'Arboceda) i totes les accions dutes a termes en dos camps de treball per la unitat de Pioners i Caravel·les. Les tasques principals han estat la dignificació i recuperació de la plaça, situada al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, que gairebé havia desaparegut degut al abandonament i al mal ús i la recuperació del camí de bast que duia fins l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda. Si us voleu llegir el projecte us el podeu descarregar aquí.

El passar dia 22 d'octubre de 2012 es va realitzar l'entrega d'aquests premis a la Sala Tete Montoliu de l'Auditori de Barcelona. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presidir l’acte de lliurament. El jurat dels premis ha estat presidit per la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, i ha comptat amb la participació de la vídua de Jaume Ciurana, Dolors Llevadot; el subdirector general de Joventut, Manel Ros, i els representants del Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, Manuel Subirà i Jordi Costa.

A la recollida hi va ser present una gran representació de la unitat de Pioners i Caravel·les i també una gran part de l'equip de Caps.  Per tant, és pot dir que va ser un acte gaudit i representat per una gran part de l'Agrupament. Podeu veure algunes fotos en aquest àlbum de la nostra secció de fotografies.

La repercussió mediàtica no s'ha fet esperar i ja són molts llocs de la xarxa on surt l'entrega de premis. Us anirem mantenint informats dels mitjans de comunicació on anem sortint, però ja, a data d'avui, s'han publicat noticies a: web de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, web de la Fundació Josep Sans i Sala de premsa de la Generalitat de Catalunya. Allà podreu trobar més informació sobre tots els Premis Civisme així com els altres guanyadors.

Com podeu comprovar ens fa molta il·lusió poder-vos fer partícips a tots els que heu passat i esteu a l'Agrupament Escolta Montnegre. Això és un treball de tots, gràcies a l'herència i la trajectòria que ha tingut sempre el nostre Agrupament. En podem estar TOTS ben orgullosos.

Avui, més que mai:

ORGULL MONTNEGRE I MOLTES FELICITATS!!!