Recepta pastís guanyador

La Mireia Nogué, després d'un gran nombre de demandes (o coaccions) , ha decidit fer pública la recepta secreta del pastís estrella de Can Nogué, que va guanyar el darrer concurs de pastissos del dinar de Nadal de l'Agrupament Escolta Montnegre. Penseu que això només passa una vegada a la vida, per tant aprofiteu-ho. Aquí ho teniu:

El DIMONI a la XOCOLATA

* INGREDIENTS (6 persones) Preparació 15 min. Cocció 30 min.
170g de xocolata negre
110g de mantega (100 per al pastís i 10 per untar el motlle)
3 ous
150g de sucre
10 g de farina (per al motlle)
1 pessic de sal
Pols de cacao (opcional)
1 cullerada de vainilla líquida (opcional)

* PREPARACIÓ:
Pre-escalfar el forn a 175°C. Posar mantega i enfarinar un motlle d’uns 21 cm.
Fes fondre la xocolata a una cassoleta, deixa-la tèbia i ajunta-hi 100g de mantega tova.
Bat un ou sencer amb dos rovells i ajunta-hi el sucre. Incorpora-hi la xocolata fosa i perfuma-ho amb la vainilla líquida.
Munta les dues clares a punt de neu amb una mica de sal. Barreja la pasta amb una espàtula.
Posa-ho al motlle i cou-ho uns 30 min. Pots servir-lo tebi, amb una mica de cacao per sobre. Es pot acompanyar de crema anglesa o d’una broqueta de fruita.
Bon profit!